Beveilig uw huis tegen brand!

Het is belangrijk om zelf zo veel mogelijk voorzorg toe te passen in het beschermen van uw huis. Brandpreventie is een van de belangrijkste dingen, u ziet pas wat u had als het er niet meer is, en dat is in dit geval zeker niet positief. Niemand wilt brand in huis, ook ons pand in Nieuwegein zien we niet graag in vuur en vlam, daarom hebben wij de volgende tips ook goed doorgenomen en voor jouw beschikbaar gesteld.

Maak uw huis rondom vrij van brandbaar puin.

Wij geven u deze tips, maar ze zijn mede mogelijk gemaakt door beveiliging nieuwegein.
De eerste stap is vaak de meest effectieve, en het is een haalbaar project voor een huiseigenaar: verwijder brandbaar puin rondom het huis. Dit omvat voor de hand liggende zaken als droog gras, borstel, stapels brandhout en puin, en enkele niet voor de hand liggende zaken als een houten hek. Verdedigbare ruimtes moeten ten minste 30 meter van een huis liggen, dit stelt nieuwe kansen. Hoe duidelijker het gebied, hoe groter de kans dat een brandweerploeg zal blijven om uw eigendom te beschermen. Dat is wel zo fijn en kan de schade aan uw huis beperken.

Beveilig uw dakranden, kozijnen, dakluiken en andere openingen

Dakranden en uiterlijke openingen zijn een perfecte plek voor sintels om vanuit het interieur een huis in brand te steken en te beginnen. Het veilig maken van dit en dus zorgen dat ze goed zijn gescreend en onderhouden lijkt misschien na een klein detail, maar het is vaak de eerste plaats waar sintels uw huis kunnen ontsteken tot een een wildvuur. Zelfs het schoonhouden van goten kan aanzetten tot het beschermen van de kwetsbare dakranden van uw huis. Het woord “Sintels” staat trouwens voor alle kleine brandende onderdeeltjes, denk bijvoorbeeld van vonkjes of kleine stukjes blad die in de fik staan.

Laat een beveiligingsbedrijf naar uw pand kijken.

Het is altijd goed om een professional uw huis onder de loep te laten nemen, zo krijgt u namelijk beter zicht op wat u nog kunt verbeteren. Als u op zoek bent naar beveiliging Nieuwegein is dv services goede keuze, vooral als het gaat om beveiliging in het zakelijke aspect, het is super belangrijk dat een onderneming veilig staat om goed te kunnen opereren.
Hoe dan ook, laat het niet aan het lot over, of aan bijvoorbeeld tips die je op internet vindt (ha-ha), want je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Bewaak het dak van uw huis

Daken zijn vaak de meest kwetsbare voorziening van een huis in een brand, een onveilig dak kan zelfs in stedelijke gebieden uit den boze zijn. Klasse A beoordeelde daken zijn de norm, met inbegrip van veel asfaltschilfers, maar dakpannen en staal, deze hebben de voorkeur. Hetzelfde geldt voor sidingschilfers of houten muren deze bieden zeker een slechte brandwerendheid, terwijl vezelcement of stucwerk goed kan worden toegepast. Een lage of onbrandbare onderlaag verbetert de sintelweerstand drastisch. Kijk zelf dus goed naar uw dak, als deze verouderd is dan kan de kans op een brand ook toenemen.

Herstructureer uw ramen en gordijnen

Ramen zijn dan uitzonderlijk eerbiedwaardig, omdat de intense hitte erdoorheen kan gaan en de gordijnen en meubels in feite in brand kunnen vliegen. Het eenvoudige antwoord is het vervangen van de raamstof voor een meer hittebestendig product. Ramen kunnen ook breken, waardoor kleinere getemperde eenheden stabieler zijn dan grote ramen. Het beste is het marginaal installeren van buitenliggende, niet brandbare luiken die in geval van nood snel kunnen worden gesloten.

Plot uw huis om vuurbestendig te zijn vanaf het sportveld.

Het ontwerpen van een verdere woning biedt de absolute mogelijkheid om brandklare maatregelen in te bouwen. Het bieden van een goede toegang tot de woning voor hulpverleningsvoertuigen is een must. Het vermijden van technische vormen en tegenslagen vermindert het aantal plaatsen waar sintels kunnen verblijven en een hotspot kunnen veroorzaken. Sprinklers stimuleren, maar helaas, iemand moet er zijn om ze te benaderen om die reden kan het hebben van een staande waterbron voor brandweerlieden net zo effectief zijn.

Denk niet alleen aan beveiliging tegen brand

Brand is 1 ding, maar wanneer er andere calamiteiten zijn wordt u daar natuurlijk ook niet blij van, daarom is het misschien een idee om via beveiliging Nieuwegein een idee op te doen van wat u nog meer kunt tackelen zodat uw pand nog beter beveiligd is.

Kies een brandwerende plaats

Locatie, locatie, locatie is niet alleen een tagline voor wederverkopers. Het plaatsen van een huis in een dik standje van bomen is duidelijk vragen om moeilijkheden, maar met het oog daarop is sfeer een huis op een heuveltop of het overhangen van een prominente rotspartij waar het een positieve poging wordt voor een ontroerend vuur.

Maar al te vaak ontwerpen mensen hun huis zonder rekening te houden met de wildland-urban interface en de gevaren van aankomende branden, kunnen een paar eenvoudige stappen het verschil maken in het beschermen van huizen.

Wij hopen dat deze tips geholpen hebben.
Neem contact op met ons voor verdere vragen of vraag een offerte aan.