Bedrijfs Beveiligingscheck

bedrijfs beveiliging

Behoud de veiligheid in uw bedrijf!

Als ondernemer draagt u de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw medewerkers. Dit vereist dat u ervoor zorgt dat uw werkplek en de geldende omstandigheden zo veilig mogelijk zijn. Een belediging van een werknemer kan resulteren in een dure werknemersvergoeding of zelfs een rechtszaak. Een veiligheidschecklist kan, net als zonder problemen als aangewezen veiligheidsmanager op uw werkplek, een lange pretentieusheid zijn om de veiligheid op de werkplek te maximaliseren. Je kunt natuurlijk altijd een beveiligingsbedrijf inschakelen.

Vloeren

Zorg ervoor dat uw vloeren zeker zijn van eventuele puinhopen die kunnen leiden tot struikelen. Als er bij uw probleem sprake is van enthousiaste verdwenen vloeistoffen, zoals een autoherstelbedrijf, morsen of lekken onmiddellijk op.

Trappenhuizen


Trappenhuizen die naar opslagruimtes leiden kunnen een rustplaats worden voor spullen als dozen met papier of gereedschap. Controleer uw trappen elk daglicht en zorg ervoor dat ze niet struikelen. Zorg er ook voor dat de trappen geschikte verlichting bieden.

Verlichting


Een goede verlichting in kantoorruimtes kan oogvermoeidheid voor computerwerkers voorkomen. externe verlichting kan de reis van de werkplek naar de parkeerplaats voor uw medewerkers veiliger maken.

Lees ook: hoe start je een beveiligingsbedrijf.

Schoenen


Als je een industriële werkplek uitvoert, is goed schoeisel essentieel. Indien nodig moet u uw werknemers verplichten om laarzen of schoenen met stalen tanden te dragen.

Noodprocedures


Train uw medewerkers op noodgevallen, zoals wat ze moeten doen bij het oplopen van een sintel of arbeidersletsel. markeer begrijpelijk elke uitgang en laat eventuele noodnummers in het zicht.

Op Darwind.nl hebben wij ook een artikel geschreven over het checken van jouw veiligheid, daar kun je ook tips uit halen.

Eerste-hulpkits


Lever uw exploitatieruimte in navolging van een overvloedig gevulde EHBO-doos. Zelfs in kantoorruimtes kunnen de werknemers snijwonden maken of hoger vallen dan dozen of stoelen.

Veiligheidsuitrusting


Wees er zeker van dat u een aangename voorraad vitale veiligheidskleding en -uitrusting heeft. Afhankelijk van de natuurlijke wereld van uw werkplek kan dit zijn: een veiligheidsbril, helmen, handschoenen, schoeisel of beschermende bovenkleding.

Netheid


Een onzuivere werkplek kan dan een gevaar voor de gezondheid en veiligheid opleveren. Wees er duidelijk over dat alle toiletten ten minste later op de dag worden schoongemaakt en dat de medewerkers in lunchrooms of cafetaria’s moeten schoonmaken. zie voor realiseerbare tekenen van knaagdierplagen zoals heldere uitwerpselen of aangevreten voedselpakketten.

Verhoogde oppervlakken


Verhoogde oppervlakken kunnen een struikelgevaar opleveren. Markeer alle verhoogde oppervlakken die reproductietekens overwegen.

Machines en capaciteit Gereedschap


Wees er zeker van dat alle machines en talentgereedschappen in de juiste levendige volgorde worden gehouden en onderzoek ze regelmatig. Wees er ook zeker van dat alle medewerkers goed getraind zijn om apparatuur terug te gebruiken zodat ze alleen kunnen spelen.

 

Hopelijk heb je een hoop gehad aan deze lijst, en kunt u zo de veiligheid in uw bedrijf waarborgen, als een professional wilt laten kijken vraag dan een offerte aan.

Lees ook: Woning Beveiligingscheck

Vragen?

Neem contact op met ons voor verdere vragen of